Bättre att skriva kort än inte alls, för annars blir det försent. För visst vill du hänga i soffan och värma dig med te, plädar och skratt. Eller rödvin, spritdrycker och druckna fniss. Eller katter, filtar och uppsluppna garv. MEN. Då måste en ju veta vad en ska titta på.

  1. ”Crazy ex-girlfriend” Judisk karriäradvokat med livskris från New York får en ingivelse och startar ett nytt liv i en liten kalifornisk skithåla där hennes ungdomskärlek bor. Smart, ibland nästan översmart men rolig, rolig, rolig. Och musikalisk. Det du!
  2. ”Brooklyn nine-nine” Å, älskade, snällsnälla, roliga polisserie som är som ett gift. Och som tur är finns det hela tre säsonger! När du har sett klart på alla avsnitt är det bara att börja om igen och fortsätta bädda in dig i snäll sällhet och mysiga fniss.
  3. ”The Unbreakable Kimmie Schmidt”. Den som födde idén till den här serien måste ha varit hög på något. Livet, adrenalin eller något mer olagligt. Det är historien om kvinnan som levt i en bunker tillsammans med andra kvinnor och en sektledare, i tron att världen ovanför har gått under, och som blir befriad efter många år och måste orientera sig en märklig samtid. Utan pengar drar hon till New York och möter allt med samma breda, lätt vansinniga leende. Och med övertygelsen om att ingenting och ingen ska kunna kuva henne igen.

Njut av ledigheten!