Hur en överlever livet. Issadissa delar med sig av sin visdom.

Det går trögt #blogg100 dag 90

samverkanskonsumtion i brfen

Inte med bloggandet. När det gäller det så kom jag faktiskt igång igen. Och nu är det bara (nåja) roligt. Men det går trögt med två saker:

1. min sammanfattning och mina reflektioner kring ”Creative Man”, den enormt spännande rapporten från Institutet från Framtidsstudier i Danmark som handlar om samtiden och hur vi kan tolka den så att den blir mer förståelig. Särskilt för oss som jobbar med marknadsföring, konsumentbeteende, framtidsfrågor och påverkan. Men det finns mycket som sätter igång tankarna på mig som privatperson och konsument också.

2. samverkanskonsumtion. Varför går det så långsamt med tillväxten av gemensam konsumtion? Ett par högtryckstvättar per villagata eller en borrmaskin per trappuppgång räcker mer än väl, så varför ska alla ha sin egen? Alla dessa bilar som står i carportar och garage (och nu pratar vi inte finfinbilarna utan den där andrabilen, du vet) och som luftas någon gång i månaden, alla dessa borrmaskiner som används sammanlagt en halvtimme innan de skrotas. Varför inte hyra grannens bil istället? Eller gå in i verktygspool?

För ett år sedan var jag på Kistamässan och lyssnade på en del föredrag. Ett hölls inför de besökare som var intresserade av butiksinredning och -exponering. Det var en kvinna från analysföretaget United Minds som pratade om framtiden och om trender. I hennes värld var detta med samverkanskonsumtion nästan överspelat – det hade det pratats om i framtidsbranschen så länge att hon nästan verkade känna sig skamsen över att behöva tjata om det en gång till.

Jag blir litet beklämd över att det går långsamt. Men så ser jag alla dessa gemensamma bokhyllor. Flera stycken på min arbetsplats och så, naturligtvis, den som finns i min trappuppgång. Det är början. Det är bara början.

Verifierad av MonsterInsights