Listor är underbara. De handlar om mönster. Och det är mönster/berättelser och genom flera sinnen vi lär oss. Det lärde jag mig när jag lyssnade på ännu en finfint tänkvärd podcast från IFL på Handelshögskolan. Den här gången var det Thomas de Ming som pratade. Fullproppat med insikter och frön till egna tankar. (Och blogginlägg, såklart).

Så nu är det dags att dela med mig av ännu en lista över underbara entiteter. Tillbaka till köket. Men nu är det saker som kan hamna i munnen.

1. Färdiggjord pizzadeg. Färdigkavlad. Lagd på bakplåtspapper. Hur underbart är det inte? Toppa med Muttis passerade tomater om du har extra bråttom eller egengjord tomatsås om du vill piffa och sedan drös på med allt som just du tycker gör en toppenpizza.  Gör som de gör på pizzeriorna – lägg osten direkt på tomatsåsen, INTE över alltihop på slutet.

2. Texas Longhorns Steak Sauce. Ett måste i min enkla pulled pork och i min (?) no-bean chili. Gör vilken burgare som helst (vego eller kött) litet snajsigare.

3. Tjock yoghurt. I Linas matkasse ingår det tjock yoghurt i två av fem middagar en vanlig vecka. Allt blir krämigt utan att kännas fettigt. Dessutom har vi i familjen insett att det går att göra vilken trist anrättning som helst rolig genom en god yoghurtsås. Med vitlök bara. Med rivet citronskal. Med ajvar. Med senap och honung. Med gurka, såklart. Med riven ingefära.

4 och 5. Några klassiker. Digestive-kex (McVitie’s) och PG Tips (tepåsar). Tea and biscuits, helt enkelt.  Med ett paket av varje klarar jag det mesta. Dessutom går kexen att smula över den tjocka yoghurten (se punkt 3) till en smaklig, enkel och hyfsat nyttig dessert. Bottnar fint i det godaste av bakverk – cheesecake också.