Dag 61

Satt idag på jobbet och stirrade på ”att-göra-listan” som hade alldeles för många punkter. Några av dem var små irriterande saker som jag borde göra bäst i att snabbt åtgärda. Samtidigt visste jag att den mentala energin jag har på morgonen bäst används till de tyngre problemlösande punkterna. För det har jag ju läst mig till.

När dagen sedan närmade sig sitt slut hade jag kapat listan med några punkter, men naturligtvis hade det ju också tillkommit lika många punkter.

Och den där stora insatsen – ska jag egentligen inte hugga upp den i flera, mer hanterbara bitar? Enligt Scrum. Enligt uttrycket som har blivit modernt om att elefanten bara kan ätas en bit i taget (typ så).

På cykeln hem fortsatte jag fundera över hur jag bli mer effektiv. Jag hade avslutat dagen med att skriva och då lyssnade jag på Beethovens samlade symfonier i mitt halvdåliga headset som tillhör telefonen. Hörde om lurar med aktiv brusreducering – det är nog svaret på alla mysterier! Om jag bara hade ett par sådana lurar skulle min koncentrationsförmåga och därmed min effektivitet skjuta i höjden. Jag lutar mig mot denna undersökning.