balkong

Det här är från förra året. Nej, det är inte så lummigt än utanför balkongen.

 

Småbjörnarna på Skansen verkar inte ha kravlat sig ut ur idet ännu (läs om Skansens djurungar här) men jag tror bestämt att jag lyckats göra det. I tisdags begick jag min balkongdebut. Komplett med fleecepläd, sittsäck och halvtaskig deckare (Karin Fossums ”Carmen och döden”. Mer om den senare).

Jag har börjat åka ut till landet eftersom Waxholmsbåtarna dit har börjat gå och från i onsdags tänker jag mig att båtpendla till jobbet. Skippar illamåendet på bussen, alla intryck på tunnelbanan. Ta frukosten med till båten och låter mig gungas fram till Staden. Det är inte så många turer att välja på – det finns en hel morgonbåt att välja på. Den går 07.18 eller 07.18 från närmaste bryggan. Fast ibland är det fantastiskt skönt att slippa valen. ”Ska jag stanna en stund med P eller A som verkar behöva en extra kram idag?” ”Ska jag fixa den där ändringen på hemsidan just nu eller imorgon?” ”Vilken bredbandsleverantör ska jag välja?” ”Ska jag jogga, köra styrka eller yoga?” ”Ska jag byta fond i PPM?” ”Vilken leverantör är billigast när det gäller elen?” ”Tror jag på detox eller ska jag äta vaniljmunken?”

Med morgonbåten är det helt enkelt så att det är ”vassego och skölj. NU!!” eller inte alls. Punkt slut. Tankarna kan användas till annat.