Hur en överlever livet. Issadissa delar med sig av sin visdom.

Mänskliga behov #blogg100 dag 78

actionpainting

Wiveka Wachtmeister och Fredrik Ramberg med de stora dukarna och behovet att göra.

Jag ska inte klaga över den tillfälliga bristen på energi hos mig vilket gör att det nästan är omöjligt att slutföra utmaningen blogg100. För utmaningen och bloggandet i sig har med det djupt mänskliga behovet av att skapa. Det som faktiskt gör oss mänskliga. Behovet av att påverka, omforma, hitta nytt, göra.

När krafterna återkommer ska jag skriva mycket mer om det här. Men tillsvidare kan ni läsa den mycket intressanta skriften ”Creative Man” som Danska Framtidssekretariatet gav ut för snart 10 år sedan. Efterfrågan på den skriften blev så stor att de gjorde en pdf av den och la ut på nätet. Halleluja Internet!

Jag länkar till Wivekas skissböcker. När jag tittar i dem slutar jag tänka på att det jag skriver måste ha en läsare eller det jag fotar måste ha en betraktare. Då dras jag med i behovet av att bara göra, påverka, hitta nytt, beskriva, omforma.

Ps. ”Creative Man” innehåller mycket mer. Jag kommer att återkomma till den skriften och tankegångarna. Ett viktigt spår handlar om hur vi nuförtiden skapar berättelserna kring våra liv med hjälp av varumärken. Och att behovet av att väva berättelserna är ett Mycket Stort Behov. Ds

Verifierad av MonsterInsights