Ja. Det är ju själva baksidan med att lägga ut sina tankar offentligt. Att det finns ett inre tryck att rapportera hur det går. Ett inre tryck som speglar ett tänkt yttre tryck. Som kanske inte alls existerar.

Men, låt oss för enkelhetens skull anta att det finns någon som är intresserad av hur det går för mig med mina goda föresatser så som de rekommenderas av Svenska Kyrkan i Umeå.

2. Jag lagade mat! Det blev den makalöst goda pastasåsen inspirerad av River Café ”Penne with Slow-Cooked Sausage Sauce” som jag kallar ”Korv Stroganoff Extravaganza Deluxe” och som jag nu ska döpa om eftersom hen jag bjöd på såsen ville ha recept men sa att hen aldrig skulle testa ett recept som hette något med Korv Stroganoff.

3. Jag har sorterat ut massor. Ska bara få Pojkens och Aktivistvalkyrians godkännande så går jag iväg med kassarna till Emmaus-containern.

4. Just den dagen tackade jag inte någon eftersom jag inte mötte någon. Men jag har tackat den underbara konduktören på min lokala spårvagnslinje för att hon sprider sådan glädje. Det gör hon verkligen. Hon tittar en i ögonen. Hon ler. Hon säger ”God morgon” och ”Tack”. Att hon orkar är fantastiskt!

5. Jag plockade tillslut upp en korvbrödspåse som låg och skräpade ner mot S:ta Clara kyrka. Slängde den i en papperskorg. Men eftersom det här är mitt i Stockholms City behöll jag fingervantarna på. Och just det! Jag måste tvätta dem. Det här var en svår uppgift, insåg jag.

6. Jodå. Jag har låtit många gå före. På spårvagnen, av spårvagnen, på tunnelbanan, av tunnelbanan. I affären. Just själva medvetenheten om att det inte är så viktigt att komma fram först är bra för ens egen själ och dessutom gör den lilla, lilla insatsen kanske någon glad samt sänker den totala stressnivån en nanoenhet.

7. Jag hoppas att jag sagt det till rätt personer och tillräckligt många gånger på mitt nya jobb – introduktionen och utbildningen har varit så genomtänkt och bra så att jag vips! kände mig hemma, välkommen och redo att börja utföra konstruktivt arbete.

8. Epic fail. Snöskottning – nej. Lövkrattning – nej. Får hitta på något likvärdigt. Återkommer i frågan.

9. Jag har glömt att lämna en bok. Återkommer med titel och var jag lämnade den!

10. Förut ville blodbussen inte ha mitt blod – jag har haft järnbrist hela livet. Men nu kanske? Rapport kommer också.

11. Ojojoj. Jag har verkligen legat av mig. Ingen lapp inte. Plussat på detta på listan. (Bok – blod – lapp. BOKBLODLAPP)

12. Jo. Idag har jag lett jättemycket. Mot mina älskade barn, mot mina finfina arbetskompisar och när jag utövade Fuego (gympa i dansvariant) på lunchen.

Imorgon kommer jag inte att be för någon mer än på ett väldigt sekulärt sätt. Däremot kommer jag att tända ljus för många och för hela världen.

Här nedanför kan ni kolla uppmaningarna igen. Annars skrev jag om adventskalendrar i början av månaden.

161117%20alternativ%20julkalender