ratatouille

Inte min idé från början, det erkänner jag villigt. Det är Lina. Ständigt denna Lina med sina matkassar!

Vad det handlar om är att rosta grönsakerna i ugn och sedan hälla på passerade tomater och pressad vitlök och låta det koka ihop i ugnen ett litet tag till. Rostningen gör att grönsakerna smakar mer och får en trevligare konsistens är när de kokas ihop på spisen. Det blir helt enkelt en mycket bättre ratatouille. Som passar till allt! Grillat eller stekt kött, som pastasås med smulad fetaost eller riven parmesan, till ris, bulgur eller couscous. Med mera, med mera.

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Dela två paprikor i ganska stora bitar. Ta gärna paprikor av olika färg. Det ser roligare ut!
  • Dela en squash (zucchini) och en aubergine i ganska stora bitar.
  • Lägg grönsaksbitarna i formen.
  • Ringla över olivolja (2-3 matskedar).
  • Salta (1 tesked) och strö över rosmarin (1 tesked).
  • Blanda runt.
  • Skjuts in i ugnen! I 15-20 minuter.
  • Häll över en flaska/tetra/burk passerade tomater samt två pressade vitlöksklyftor.
  • Rör om.
  • Tillbaka in i ugnen i 10-15 minuter.